Veel werkgevers hebben inmiddels een thuiswerkvergoeding afgesproken met medewerkers die structureel thuiswerken. Per 1 januari 2023 kunnen werkgevers hiervoor een onbelaste thuiswerkvergoeding van € 2,15 per gewerkte thuiswerkdag geven.

De vergoeding is bedoeld als tegemoetkoming voor de extra kosten die werknemers maken door thuis te werken. Denk bijvoorbeeld aan verwarming, elektra, water, koffie & thee en toiletpapier. Deze vergoeding is aangewezen als gerichte vrijstelling en komt daardoor niet ten laste van de vrije ruimte van de WKR. De werkgever hoeft dus geen loonheffing te betalen over deze thuiswerkvergoeding. Wanneer je de onbelaste thuiswerkvergoeding wilt verstrekken, dien je deze gerichte vrijstelling aan te wijzen als eindheffingsloon.

Overige kosten en vergoedingen

Voor de inrichting van de thuiswerkplek gelden al gerichte vrijstellingen van de werkkostenregeling. Bijvoorbeeld voor de kosten voor een bureaustoel, computer of telefoon. Ook de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer blijft bestaan en wordt in het jaar 2023 verhoogd naar maximaal € 0,21 per kilometer. Per werkdag kan de werkgever ervoor kiezen om de thuiswerkkostenvergoeding of de reiskostenvergoeding te betalen.

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op met Saldad.

koffie_saldad_thuiswerken_thuiskantoor_kantoor_bureau