Werkgevers die een praktijk- of leerwerkplaats aanbieden aan BBL-leerlingen, kunnen in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Praktijkleren. De subsidie kan worden aangevraagd na afloop van de begeleiding. Let op: deze aanvraag kun je uiterlijk tot 17 september 2024 doen!

Tegemoetkoming kosten

De Subsidieregeling Praktijkleren is voor de studiejaren 2023–2024 inmiddels aan te vragen bij het RVO. Het maximale subsidiebedrag is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. Erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunnen bovenop de gebruikelijke subsidie praktijkleren een extra subsidiebedrag aanvragen wanneer zij een BBL-leerling in dienst hebben gehad.

Vernieuwd aanvraagportaal

Voor het aanvragen van de subsidie heb je vanaf 2024 eHerkenning nodig op niveau 3 en machtiging RVO diensten op niveau 3. Indien je wilt dat Saldad de subsidie aanvraag verzorgt dienen wij te beschikken over een ketenmachtiging.

Subsidie Praktijkleren zelf aanvragen

Je kunt de Subsidie Praktijkleren zelf aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemen (RVO). Daar vind je alle informatie die je nodig hebt. Is jouw organisatie actief in specifiek genoemde branches en kom je in aanmerking voor extra subsidie? Dan vind je ook die informatie op deze RVO-webpagina.

Subsidie Praktijkleren door Saldad laten verzorgen

Wil je de aanvraag Subsidie Praktijkleren liever zorgeloos door Saldad laten verzorgen? Voor slechts 125,- (ex. BTW) doen wij het werk voor je. Daar hoef je zelf bijna niets voor te doen: vul de gegevens in op dit formulier  en stuur dit samen met de praktijk-leerovereenkomst en een uittreksel van de KVK aan ons door. Saldad doet de rest. Let op; Saldad dient als intermediair een ketenmachtiging te hebben ontvangen van je bedrijf om de aanvraag te kunnen verzorgen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de subsidie Praktijkleren? Neem gerust contact op met Saldad.

BBL_student_subsidie_werkgever