Vanaf april 2021 mogen thuiswerkdagen niet meer als een reisdag worden aangewezen. Op dit moment is dat vanwege de coronacrisis nog wel mogelijk en mogen deze dagen nog worden aangewezen als reisdag.

Enkel dagen dat écht gereisd wordt mag vanaf april 2021 een vergoeding worden gegeven van maximaal 19 cent per kilometer belastingvrij. In praktijk zal dit ervoor zorgen dat een vaste reiskostenvergoeding voor heel veel medewerkers zal vervallen aangezien er sinds vorig jaar veel meer vanuit huis wordt gewerkt.

De vaste reiskostenvergoeding mag vanaf 1 april 2021 alleen gegeven worden wanneer een medewerker minimaal 36 weken of 128 dagen per jaar naar de vaste werkplek reist. Is dit niet het geval? Dan kun je deze incidentele reiskosten op een andere manier vergoeden, namelijk per declaratie of op basis van nacalculatie.

Wist je dat declareren in het Werknemerloket (het werknemerportaal van Loket.nl) heel makkelijk kan via de declaratiemodule? Daarnaast is het ook voor de werkgever gemakkelijk te accorderen. Alles wordt netjes opgeslagen in het systeem, zodat er een duidelijk overzicht is en hier geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Meer informatie over de nieuwe reiskostenregeling? Neem contact op met Saldad.

Kantoor Saldad