Met eHerkenning kan je online zaken regelen met (overheids)dienstverleners voor je bedrijf of organisatie. Bij overheidsdienstverleners zoals het UWV, de Belastingdienst en verschillende pensioenfondsen kan je alleen nog inloggen via eHerkenning voor een veilige en betrouwbare toegang. De dienstverlener waarmee je je online zaken regelt bepaalt welke mate van betrouwbaarheidsniveau van toepassing is voor eHerkenning; EH2+, EH3 of EH4. 

Een intermediair machtigen

Wanneer je wilt dat Saldad je diensten online voor je regelt en er is eHerkenning vereist, dan zal je Saldad als intermediair toestemming kunnen geven om ketenmachtigingen aan te vragen. Daarmee machtig je Saldad om namens jouw bedrijf in te loggen bij specifieke diensten met eHerkenning. Het is dan niet noodzakelijk om met je eigen bedrijf eHerkenning aan te vragen.

Gegevens welke je nodig hebt voor de aanvraag:

  • KvK nummer van je eigen bedrijf
  • Je eigen persoonsgegevens
  • Je eigen mobiele telefoonnummer
  • De gegevens van degene die tekenbevoegd is binnen je organisatie
  • KvK nummer van Saldad BV: 89763556

! Let op: Saldad B.V. is de intermediair / het bedrijf die de ketenmachtiging verleent is de aanvrager

Wanneer er meerdere vertegenwoordigers zijn binnen de organisatie dan dienen deze personen allemaal te worden vermeld in de aanvraag. Ook de persoonsgegevens van deze vertegenwoordigers dienen te worden meegestuurd.

Je hebt met je bedrijf eHerkenning bij Reconi

Heb je zelf eHerkenning voor je bedrijf via Reconi dan kan je Saldad gemakkelijk een ketenmachtiging verstrekken via de volgende stappen.

Je hebt met je bedrijf eHerkenning via een andere leverancier

Zelf kan je voor je bedrijf of organisatie eHerkenning aanvragen bij zes erkende leveranciers; QuoVadis, KPN, Digidentity, Reconi, We-ID en Z Login. Wanneer je eHerkenning afneemt via een andere leverancier dan Reconi kan je een ketenmachtiging afgeven vanuit je eigen eHerkenning. Neem hiervoor contact op met je leverancier van eHerkenning. Op het moment dat je de mail van je leverancier ontvangt dat Saldad B.V. is gemachtigd dan mag je deze mail naar ons doorsturen. Wij kunnen de ketenmachtiging dan registreren in ons portaal.

Je hebt met je bedrijf geen eHerkenning

Ook wanneer je bedrijf zelf niet beschikt over eHerkenning kan je Saldad toch een ketenmachtiging verstrekken. In de Handleiding – Ketenmachtiging verstrekken aan een intermediair kan je het stappenplan volgen van Reconi waarbij Saldad eHerkenning heeft. Zorg ervoor dat je alle gegevens compleet hebt verzamelt voordat je start met de aanvraag. Je kan Saldad een ketenmachtiging verstrekken via de volgende link.

Wil je hier meer over weten of heb je hulp nodig bij de aanvraag? Neem gerust contact op met Saldad.