De aangifte inkomstenbelasting 2021 is onlangs weer ingediend. Werknemers kunnen hun jaaropgave vinden in werknemerloket. Op het moment dat een medewerker uit dienst is gegaan en daarbij een transitievergoeding heeft ontvangen zullen er voor deze werknemers twee jaaropgaven beschikbaar zijn in werknemerloket.

De bedragen van beide jaaropgaven zullen door de Belastingdienst worden overgenomen in de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting. Het is raadzaam je werknemers op de hoogte te stellen van de dubbele jaaropgaven. Wanneer medewerkers uit dienst treden zal hun toegang tot het werknemerloket open blijven staan tot en met mei van het opvolgende kalenderjaar waarin zij uit dienst zijn getreden. Tot en met die periode heeft de werknemer de mogelijkheid om loonstroken en jaaropgaven te downloaden en te bewaren voor de eigen administratie.

Krijg je vervolgens veel vragen over de jaaropgave? Saldad heeft een handige infographic voor je. Daarmee kun je de jaaropgave eenvoudig uitleggen aan je werknemers.

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op met Saldad.

Belastingdienst Saldad