Vanaf 2 juni tot en met 16 september 2021 kan de aanvraag voor het studiejaar 2020-2021 weer worden ingediend voor BBL-leerlingen. Voor de sectoren landbouw, horeca en recreatie gelden extra subsidiemogelijkheden.

Tegemoetkoming kosten

Deze subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. De hoogte van de subsidie Praktijkleren is afhankelijk van het aantal weken dat een leerbedrijf een BBL-student begeleidt.

Subsidiebedrag

Het maximale subsidiebedrag is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. Erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunnen bovenop de gebruikelijke subsidie Praktijkleren een extra subsidiebedrag aanvragen als zij een BBL-leerplek aanbieden.

Hulp nodig bij je aanvraag?

Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Saldad kan deze subsidie namens jou als werkgever aanvragen. Mocht je dit willen, dan kun je het handige formulier Subsidieaanvraag Praktijkleren hier downloaden. Het ingevulde formulier, samen met de praktijk-leerovereenkomst, stuur je aan ons door. Dan vragen wij voor jouw onderneming deze subsidie aan. De kosten voor een subsidieaanvraag bedragen € 79,50 excl. BTW per leerling.

Meer weten?

Wil je meer weten over de subsidie Praktijkleren? Of heb je vragen over het formulier? Neem dan contact op met Saldad.

BBL_student_subsidie_werkgever